DOBRO DOŠLI !


 Za organizatore

Želite da organizujete volonterski program, a niste sigurni kako? Želite da predstavite svoj program volonterima iz cele Srbije i drugim, srodnim organizacijama? Imate veliki odziv volontera, a nedovoljno mesta za sve?

 Za volontere

Hoćete da volontirate, a ne znate gde? Hoćete da budete sigurni koja su vaša prava i obaveze kao volontera? Treba vam potvrda o volontiranju?

AKTUELNO

NAJBOLJI PROGRAMI ANGAŽOVANJA ZAPOSLENIH U LOKALNIM ZAJEDNICAMA

25.9.2013 - Nagrade za korporativno volontiranje za 2013. godinu uručene su u sredu 25. septembra na događaju koji je održan u Smart kolektivu u Beogradu. Dodelu Nagrade za korporativno volontiranje po treći put organizovali su Forum poslovnih lidera Srbije i Smart kolektiv, sa ciljem da prepoznaju i nagrade programe koji su u proteklih godinu dana najviše doprineli razvoju lokalnih zajednica i razvoju zaposlenih. O dobitnicima nagrade, odlučivao je žiri u sastavu: Zoran Martinović, državni sekretar u Ministarstvu rada, zapošljavanja i socijalne politike Republike Srbije, Dragana Roter, članica UO Foruma poslovnih lidera i Rukovodilac korporativnih komunikacija u Kompaniji Vip mobile, Nebojša Rako, direktor Asocijacije HR profesionalaca, Bogdan Gavanski, šef misije Instituta za održive zajednice i Suzana Krstić, menadžerka Grupe “Hajde da… “.
Detaljnije ...

5. velika volonterska akcija zaposlenih „Naš Beograd“

Proslava korporativnog volontiranja na Kalemegdanu

24.5.2013 – Peta po redu velika volonterska akcija zaposlenih „Naš Beograd“ održaće se 1. juna na Kalemegdanskoj tvrđavi u organizaciji Foruma poslovnih lidera Srbije. Prvi put ove godine svi volonteri i korisnici okupiće se na jednom mestu i na taj način simbolično proslaviti korporativno volontiranje i 5. rođendan. Povodom akcije u Knez Mihailovoj ulici biće postavljena i izložba „Naš Beograd“, koja će trajati do 8. juna i koja će građanima predstaviti šta je to volontiranje zaposlenih.

Oko tri stotine zaposlenih iz više od 12 kompanija će ulepšati omiljeni beogradski park i obnoviti klupe, đubrijere i dečja igrališta. Volonteri će se potruditi i da ulepšaju dan  deci bez roditeljske brige i osobama sa smetnjama u razvoju, tako što će zajedno učestvovati na kreativnim radionicama, igrati fudbal i basket i odvesti ih u Zoološki vrt. Volonteri sa menadžerskim veštinama  pomoći će i udruženju „Naša kuća“ u izradi biznis plana. U ovogodišnjoj akciji učestvuju zaposleni iz kompanija Atlantic Grupa, Banca Intesa, Coca-Cola Hellenic, Državna lutrija Srbije, Eurobank EFG, Holcim Srbija, KPMG, Mercator-S, Nestle Adriatic, Societe Generale Banka, Victoria Group i VIP mobile.

Tim lideri studentske organizacije AIESEC će na dan akcije koordinisati rad volontera. AIESEC je međunarodna platforma koja omogućava mladim ljudima da otkriju i razviju sopstvene potencijale kako bi imali pozitivan uticaj na društvo. Ovo je izvrsna prilika za njih da upoznaju kolege u kompanijama u kojima žele da se zaposle, kao i da unaprede svoje liderske veštine.

Ove godine i građani mogu da se priključe akciji. Kod Paviljona Cvijeta Zuzorić sakupljaće se brašno, ulje, pirinač, šećer i testenina za letovanje dece sa invaliditetom. Udruženje za pomoć osobama sa smetnjama u razvoju „Živimo zajedno“ sakupljaće na istom mestu čistu i spakovanu garderobu svih veličina. Sa ciljem podizanja svesti o životnoj sredini, organizovano je i prikupljanje plastičnih flaša i limenki za reciklažu.

Već petu godinu za redom, kroz akciju „Naš Beograd“, Forum poslovnih lidera okuplja svoje kompanije članice i njihove zaposlene, koji se volonterski angažuju, ulažući energiju, vreme i znanje u konkretne akcije za dobrobit zajednice. Na taj način društveno-odgovorne kompanije pokazuju da su istinski lideri pozitivnih promena u društvu.

Čineći dobro za druge, ulažemo u sebe.

http://www.nasbeograd.fpl.rs/Vrh strane